Katerien ter Meulen

Katerien ter Meulen is beeldend kunstenaar (Hogeschool van de Kunsten, autonome beeldende vormgeving met afstudeerrichting grafiek, Utrecht 2003) en is gespecialiseerd in de fotografische druk.  Haar interesse en werkervaring gaat uit naar zowel de grafiek als de fotografie. In beide disciplines geeft Katerien sinds 2004 cursussen en workshops voor zowel kinderen als voor volwassenen. Daarnaast maakt ze drukwerk op maat zoals bijvoorbeeld omslagen voor boeken of geboortekaartjes.

De combinatie van fotografie en grafiek en het spanningsveld tussen 2-en 3 dimensionaliteit (plat en ruimtelijk) is wat Katerien boeit in haar eigen werk. Naast het experiment met pinhole camera’s , camera obscura’s tekent Katerien op metersgrote vellen of drukt ze een vierkleuren gomdruk van leerlingen van het montessoricollege in Amsterdam. Voor Huis Marseille, fotografiemuseum in Amsterdam heeft Katerien bijvoorbeeld geexperimenteerd met de camera obscura van dhr. J.C.J. van der Heijden die in de tuin van Huis Marseille stond opgesteld. Voor meer informatie over het werk van Katerien: http://www.katerien.nl

Naast haar beeldend werk heeft Katerien een grote interesse in kunsteducatie.  Voor Foam_Fotografie Museum Amsterdam heeft Katerien op de educatieafdeling gewerkt en voor de Fotoschool Amersfoort als projectmedewerker. Voor scholen heeft Katerien projecten uitgevoerd via onder meer stichting Kunstgras en KiKuBwa. In haar eigen atelier geeft ze voornamelijk workshops voor volwassenen.

De beeldende achtergond van Katerien maakt dat ze niet alleen focust op de techniek en het procédé, maar ook veel aandacht heeft voor wat je wil en kan doen met de techniek.  De uitdaging zit in het zoeken hiernaar en daar het aanbod op te laten aansluiten. Deze uitdaging is haar sterkte in zowel het komen tot een ontwerp voor drukwerk of bij het geven van workshops en cursussen.


%d bloggers liken dit: